Nectar Impérial
TƏRKİB
"Nektar" adını səxavətli dozaja və meyvə intensivliyinə borclu olan Moët & Chandon üslubunun zərif ifadəsi. Onun qarışığı üç əsas üzüm sortunun müxtəlifliyini və bir-birini qarşılıqlı tamamladığını əks etdirir: quruluş üçün Pino Naur (üzümdən asılı olaraq 40-50%), əsas üçün Pino Menye (30-40%) və təravət üçün Şardone (10-20%).

XARİCİ GÖRÜNÜŞÜ
Qızıl işıltıları olan dərin qızılı rəng

MÜRƏKKƏB ƏTİR
Ananas və manqo kimi tropik notların partlayışından sonra, çərdəkli meyvələrin (mirabel gavalısı, ərik) vanilinin yüngül dadı ilə vurğulanan tam yuvarlaqlığı ortaya çıxır.

ŞUX DAD
Birincisi, ağız boşluğunu tropik meyvələrin - ananas və marakuyanın, - dolğun notları bürüyür. Sonra o, qreypfrutun gümrahlandırıcı təravəti ilə bitən çərdəkli meyvələrin elastik və ipək kimi ətirlərini açır.

DOZAJ 45 q/litr - Demi-Sec şampan şərabı
SAXLANMA MÜDDƏTİ 18 ay
DİSQORCEMENTDƏN SONRA SAXLANMA 3 ay
DEQUSTASİYA QEYDLƏRİ
RƏNG
Nectar Impérial şampan şərabının dadına baxarkən, qızılı, parıldayan, rəngdən rəngə keçən çalarları olan xromatik kainatın yaradılmasına ilham verir: daha tünd çalarları olan mərmər qızılı, Meksikanın alovlu əqiq daşı, sarı kəhrəbanın isti şöləsi və ya hətta bir dilim rokforun içərisindən gələn mavi rəng.
TEKSTURA
Şux sonluğu olan bu zəngin dad hissi ləzzətli, qaymaqlı və ya siroplu tekstura ilə gözəl şəkildə uyğunlaşır.Məsələn, qızılı bal ilə. O, məftunedici qalın məxmər və ya qızılı lamenin zənginliyi kimi, həcm və sıxlıq hisslərinə can atır.
OLMAZ
  • Şəkər və piyin hədsiz bolluğu.
  • Sirkə və limonun açıq turşuluğu.
  • Südlü elementlərin həddən ziyadə miqdarı. Çiy yaşıl tərəvəzlər.
  • Pörtülmüş ağır təamlar.
  • İstridyə kimi dəniz məhsullarının güclü qoxusu.
OLAR
  • Bu şampan şərabı dadın mürəkkəbliyini, çiçəklərin nektarını, şirin şərab dünyasını təsvir edir. Yüksək dozaj sayəsində onu şirin, ekzotik və bəzən ekstremal dadlarla uyğunlaşdırmaq olar.
  • Şirin və duzlu birləşmələr: tavada qovrulmuş təzə fua-qra manqo kulisi ilə, əriklərdən sote və s.
  • Şirin və ya turş sous və ya şoraba ilə şirin-turş birləşmələr (treska bal ilə və s.). Xırtıldayan qızardılmış bekon.
  • Dilimlənmiş və təravət notları qatılmış şirin tropik meyvələri.
  • Ədviyyatlar qatılmış meyvə kompotları (manqo, ərik və s.).
  • Təzadlı elementi (ağ şokolad, kokos, laym) olan şirin meyvə desertləri.
  • Kajun, Karib, Meksika, Tayland mətbəxi və s. Əsas məsələ təzadla bağlıdır: ədviyyatlı yeməklər və ya inqrediyentlər (çorizo, şərq yeməkləri kimi ədviyyatlı soyuq yeməklər), mavi pendirlər.
İLHAM
Yüngül, təzə ədviyyatlar

Bu resept ərəb rayihələri ilə bəzədilmiş balıqla Nectar Impérial şampan şərabının zənginliyini ortaya çıxarmağı təklif edir. Karri sousu burada mərkəzi yer tutur, ananas isə gözəl, təravətləndirici toxunuşu əlavə edir.
ANANAS İLƏ RAHİB BALIĞINDAN KARRİ
Qəlyanaltı.
DƏNİZ DARAĞINDAN TARTAR, MARAKUYA VƏ DAĞKEŞNİŞİ İLƏ
Qəlyanaltı.
QOVRULMUŞ ANANAS
Moët & Chandon
BAKIDA HARADAN ALMAQ