SAXLAMA ÜZRƏ TÖVSİYYƏLƏR
CHAMPAGNE MOËT & CHANDON
KƏSKİN TEMPERATUR DƏYİŞİKLİYİNDƏN QAÇIN
Yüksək temperatur - şərabın saxlanma prosesini sürətləndirir və keyfiyyətini korlayır.
Aşağı temperatur - şərabın inkişafını ləngidir və onun mürəkkəbləşməsinə mane olur.
45 - 65 ° F / 7 - 18 ° C

ŞAMPAN ŞƏRABINI QARANLIQDA SAXLAYIN
İşıq şərabı məhv edir

RÜTUBƏT
Çox aşağı rütubət və yüksək temperatur tıxacı quruda və şərabda dəyişikliklərə səbəb ola bilər.

70%-DƏN YUXARI
ŞÜŞƏNİ SİLKƏLƏMƏYİN EHTİYATLI OLUN

Şüşənin içərisindəki təzyiq 6 ilə 8 bar arasında dəyişir, yəni, avtomobil təkərindəki təzyiqdən üç dəfə çoxdur.
ŞÜŞƏN NECƏ DÜZGÜN AÇMAQ
Addım 1: Şüşənin ideal temperatura malik olduğunu yəqin edin.

Addım 2: Şüşə yaşdırsa, onu parça ilə yaxşıca qurulayın.

Addım 3: Tel qəfəsi və tıxacı örtən folqanın bir hissəsini çıxarın.
SABRAJ TÖVSİYYƏ OLUNMUR
Addım 4: Şüşəni 45 dərəcə bucaq altında əyin və onu özünüzə və ya qonağınıza yönəltməyin.

Addım 5: Baş barmağınızı qapağın üzərinə qoyaraq tel barmaqlığı boşaldın.
ŞAMPAN ŞƏRABI ŞÜŞƏDƏ İNKİŞAF EDİR:
Şampan şərabı canlı varlıqdır; zamanla inkişaf edir. Şərabın keyfiyyətinə və onun inkişafına, tərkibindəki qarışıqlara (vintaj və ya qeyri-vintaj) birbaşa təsir göstərən saxlama şəraiti ilə yanaşı, şüşənin forması da şampan şərabının zamanla necə inkişaf edəcəyini müəyyən edir.

Adətən biz vintaj olmayan brut şüşələrini açmağı tövsiyə edirik:
-75 CL
Satın aldıqdan 12-18 ay sonra
75 CL
Satın aldıqdan sonra 24 aya qədər
+75 CL
Satın aldıqdan sonra 36 aya qədər
Moët & Chandon
BAKIDA HARADAN ALMAQ