SPEY ÇAYININ SAHİLLƏRİNDƏ
THE MACALLAN-NIN KÖKLƏRİ
BÜNÖVRƏSİ 1824-CÜ İLDƏ QOYULUB
The Macallan, Şotlandiyada hüquqi lisenziyanı alan ilk şərabçılardan biri olub.
O vaxtdan bəri biz dünyada aparıcı təksəmənili viskilərdən biri kimi şöhrət qazanmışıq. The Macallan-ı yaradarkən biz İspaniya, Şimali Amerika və Şotlandiyadan olan əzəli tərəfdaşlara, onların peşəkarlığına və ənənələrinə güvənirik.
КОРНИ THE MACALLAN
"Maghellan"
The Macallan şərbaçılıq müəssisəsinin bünövrəsi arpa yetişdirən fermer və məktəb müəllimi Alexander Reid tərəfindən qoyulub. Ərazinin orijinal adı - "Maghellan" - münbit torpaq mənasını verən "Magh" gel sözündən və "Ellan" - 1400-cü ilə qədər The Macallan Estate malikanəsində yerləşən kilsə ilə sıx bağlı olan rahib Müqəddəs Fillanın adından gəlir.

Fermerlər əsrlərdir ki, sakit qış aylarında artıq qalan arpadan istifadə edərək Speyside fermalarında viski hazırlayırdılar.
ƏNƏNƏLƏR
ALTI SÜTUN
The Macallan-ın reputasiyası yüksək keyfiyyətli məhsul üzərində qurulub və bir sıra prinsiplərə əsaslanır.

Altı sütun - yerdən prosesə, insanlardan və ehtiraslara qədər - The Macallan-ın unikal ruhunun əsasını təşkil edir.
XARAKTERİ MÜƏYYƏNLƏŞDİRƏN
AĞAC VƏ RUHUN USTALIĞI
The Macallan müstəsna palıd çəlləkləri ilə məşhurdur. The Macallan-ın ağac ustasının dəqiq nəzarəti altında hazırlanmış, qovrulmuş və saxlanmış, əllə seçilmiş çəlləklər The Macallan-ın viski sənətkarlarından ibarət komandasının ən ciddi tələblərinə cavab verir.

Hər The Macallan viskisinin keyfiyyəti əsasən onun saxlandığı palıd çəlləklərinin keyfiyyətindən, həmçinin su, maya və arpadan distillə edilmiş “yeni istehsal” spirtinin keyfiyyətindən asılıdır.

The Macallan-ın 80%-ə qədər yekun xarakteri və dadı çəlləklərin keyfiyyəti ilə müəyyən edilir, odur ki, palıd çəlləklər təksəmənili viskimizin keyfiyyət və üslubunu təmin edən ən vacib amildir.
ƏN MÜKƏMMƏL KEYFİYYƏT
XARAKTERİK RƏNG
Bütün viskilərimizin rəngi 100% saxlandığı ağacdan asılıdır. O, təbii məhsul olduğu üçün, hər bir ağac digərindən fərqlənir və yetişmə prosesində viskiyə fərqli ətirlər və rənglər bəxş edir.

Viski yaradıcılarının ustalığı, təksəmənili The Macallan viskisi üçün tələb olunan təbii rəng çeşidini təmin edən çəlləklərin idarə olunması və seçilməsi sayəsində, qablaşdırmadan qablaşdırmaya rəngin mümkün maksimal sabitliyini təmin edir.
PALID QOZASINDAN QƏDƏHƏ QƏDƏR
ZAMANA VƏ MƏSAFƏYƏ SƏYAHƏT
The Macallan “ağacdan hazır çəlləyə qədər” qədim çəlləkləri istehsal edən ispan şirkətləri ilə sıx əməkdaşlıq edir: onlar İspaniyanın şimalındakı meşələrdəki palıd ağaclarını müəyyənləşdirir, onları kəsir, palıd şüvüllərinə doğrayır və açıq havada qurudur, sonra isə, nəmi azaltmaq üçün onları açıq havada qurutmaq məqsədi ilə cənuba göndərirlər.
Orada çəlləklər 18 ay müddətində saxlanılırlar, bundan sonra Şotlandiyaya göndərilərək orada The Macallan "new make" ruhu ilə doldururlar.

KOLLEKSİYA
BİZİM TƏKSƏMƏNİLİ VİSKİMİZ
1824-cü ildən bəri ağac və spirtlin emalı ustalığına misilsiz sədaqətimızı nümayiş etdirdik.
THE MACALLAN, BAKIDA HARADAN ALMAQ
© Master Blend 2015-2023
All rights reserved