XARAKTERİ MÜƏYYƏNLƏŞDİRƏN
The Macallan müstəsna palıd çəlləkləri ilə məşhurdur. The Macallan-ın ağac ustasının dəqiq nəzarəti altında hazırlanmış, qovrulmuş və saxlanmış, əllə seçilmiş çəlləklər The Macallan-ın viski sənətkarlarından ibarət komandasının ən ciddi tələblərinə cavab verir.
Hər The Macallan viskisinin keyfiyyəti əsasən onun saxlandığı palıd çəlləklərinin keyfiyyətindən, həmçinin su, maya və arpadan distillə edilmiş “yeni istehsal” spirtinin keyfiyyətindən asılıdır.
The Macallan-ın 80%-ə qədər yekun xarakteri və dadı çəlləklərin keyfiyyəti ilə müəyyən edilir, odur ki, palıd çəlləklər təksəmənili viskimizin keyfiyyət və üslubunu təmin edən ən vacib amildir.
Bütün viskilərimizin rəngi 100% saxlandığı ağacdan asılıdır. O, təbii məhsul olduğu üçün, hər bir ağac digərindən fərqlənir və yetişmə prosesində viskiyə fərqli ətirlər və rənglər bəxş edir.
Viski yaradıcılarının ustalığı, təksəmənili The Macallan viskisi üçün tələb olunan təbii rəng çeşidini təmin edən çəlləklərin idarə olunması və seçilməsi sayəsində, qablaşdırmadan qablaşdırmaya rəngin mümkün maksimal sabitliyini təmin edir.
PALID QOZASINDAN QƏDƏHƏ QƏDƏR
ZAMANA VƏ MƏSAFƏYƏ SƏYAHƏT
The Macallan “ağacdan hazır çəlləyə qədər” qədim çəlləkləri istehsal edən ispan şirkətləri ilə sıx əməkdaşlıq edir: onlar İspaniyanın şimalındakı meşələrdəki palıd ağaclarını müəyyənləşdirir, onları kəsir, palıd şüvüllərinə doğrayır və açıq havada qurudur, sonra isə, nəmi azaltmaq üçün onları açıq havada qurutmaq məqsədi ilə cənuba göndərirlər.
Orada çəlləklər 18 ay müddətində saxlanılırlar, bundan sonra Şotlandiyaya göndərilərək orada The Macallan "new make" ruhu ilə doldururlar.